Site Workshop | Medical Center

UWMC_OutInFront.indd

Title: Visual Therapy

Project: UW Medical Center Expansion // Roof Terraces

Firm: Site Workshop

Summary: As part of the UW Medical Center’s expansion project, renovations to the existing Level 4 courtyard transformed this highly visible open space. The new garden is both visually engaging and peaceful, offering a restorative view and opportunity for contemplation from the surrounding patient rooms. Groves of timber bamboo provide an architectural presence that moves with the wind; shallow copper basins collect rainwater to reflect the sky overhead; river cobbles, glass mulch and flagstone surfacing provide visual contrast; and raised translucent bands, along with the bamboo, are illuminated from within to create a soothing nighttime atmosphere.